Cégtörténet

HI-GEM Fémipari és Kereskedelmi Vállalkozás

Általános ismertető

A HORVÁTH ISTVÁN Egyéni Vállalkozás egy dinamikusan fejlődő, nagy gyártástechnológiai tudásbázissal, közel 30 éves forgácsolási múlttal rendelkező vállalat.

Fő profilunk nagypontosságú precíziós forgácsolt gépalkatrészek, készülékek, alkatrészek gyártása egyedi kis-, közepes sorozatban, valamint nagy bonyolultságú és magas minőségi színvonalat képviselő gépalkatrészek gyártása.

Cégünk mindig nagy hangsúlyt fektetett a megrendelők által támasztott követelményeknek való minél magasabb színvonalú megfelelésére, a minél jobb és szélesebb körű kiszolgálásra.

Ennek érdekében, hogy mindezt egyre magasabb színvonalon végezhessük, nagy összegű beruházásokat hajtottunk végre.

Gépparkunkat, mérő laborunkat, régi megmunkáló gépeinket modern, gyors és pontos gépekre cseréljük, mivel ez a precíz megmunkálás alapja. Cégünket mindig a "pontos és gyors" munkavégzés jellemezte, mely erényünké és védjegyünké vált.

Cégtörténet

A Vállalkozás törzscsapata a 80-as évektől foglalkozik fémek megmunkálásával. A cégvezető HORVÁTH ISTVÁN 1978-ban kezdett vállalkozásba, akkor még kisiparosként géplakatos esztergályos mesterként. A precíz megmunkálásnak köszönhetően hamar nőtt a rendelések száma. Ennek - és a vevői igények szemelőt tartásának - köszönhetően bővült a megmunkálási műveletek palettája. Az esztergálás mellett már marást, köszörülést alumínium öntést is tudtunk vállalni.

A növekvő vevői igények megkövetelték egy újabb, nagy minőségbeli ugrás, az NC technológia bevezetését. Az első számjegyvezérlésű esztergagépet még kölcsön kaptuk, majd az új, előzőektől merőben eltérő megmunkálási technika hamar teret hódított a vállalatnál, és robbanásszerű termelékenység növekedést - a megbízhatóbb minőségbiztosítással együtt - vont maga után.

Cégünk 1991-ben felvette a HI-GEM Fémipari és Kereskedelmi Vállalkozás nevét is.

Cégünk meglátta a CNC technikában rejlő lehetőséget. Folyamatosan fejlesztettük gépparkunkat, illetve szakember gárdánkat. A vállalatunk ezzel a maga idejét megelőző gépparkkal számos kapcsolatot épített - és ápol azóta is - az akkor nyíló "nyugat" felé.

A vevői kereslet bővülése nagyobb, korszerűbb gyártócsarnok vásárlását követelte meg. 1996-ban Karakón építettünk egy 230 m2 üzemcsarnokot építeni, amelyet '97-ban, '98-ban, majd '99-ben 900 négyzetméteresre bővítettük. Ez lehetővé tette több külföldről behozott CNC gép megvásárlását. Amint lehetőségeink engedték, a régi gépeket új megmunkáló gépekre cseréltük.

Majd a vállalat neve egyre szélesebb körben vált ismertté. A folyamatos minőségi követelmények betartása magával vonzotta az ellenőrzés fejlődését. Ennek érdekében klimatizált mérőlabor biztosít helyet a korszerű koordináta mérőgép, keménységmérő, felület érdesség mérő, illetve kamerás ellenőrző mérőgépeknek.

A jelenben azon munkálkodunk, hogy fejlődésünk töretlen legyen. Nem elégedünk meg a már elért sikerekkel, magasabb csúcsok elérését tűztük ki célul.

Tanusítvány

Cégünk rendelkezik az ISO 9001:2008 és az ISO 14001:2004 tanúsítányokkal.